This page is also available in United States (English)

Dr. Rigou, teleradioloog, gebruikt dagelijks spraakherkenning 

De feiten

De klant
Dr. Gérald Rigou, Bekken van Arcachon, Frankrijk

Philips-partner
Elindo
Bezoek de website

De oplossing
SpeechMike Premium Air draadloze dicteermicrofoon
Bezoek de productpagina

SpeechExec Pro dicteer- en spraakherkenningssoftware
Bezoek de productpagina

In zijn activiteit van teleradiologie moeten snel talrijke verslagen voor ziekenhuizen in heel Frankrijk worden opgesteld

In ons tijdperk van nieuwe technologieën is er steeds meer sprake van telegeneeskunde; sommige radiologen, zoals Dr. Gérald Rigou, hebben ervoor gekozen om die nieuwe discipline te beoefenen, met alle voordelen die ermee gepaard gaan. Deze arts beoefent zijn activiteit voornamelijk thuis, waar hij in zijn privékantoor medische beelden voor ziekenhuizen op afstand interpreteert.

 

Teleradiologie is een revolutie in de gezondheidssector en begint zo stilaan van de grond te komen in Frankrijk. De discipline biedt een antwoord op het nijpende tekort aan artsen en maakt het mogelijk de beeldvormingsafdelingen in ziekenhuizen in stand te houden.

Een feilloze werkplek uitbouwen

Dr. Rigou ontvangt dagelijks allerhande klassieke beeldvormingsresultaten (MRI, scan, …) van ziekenhuiscentra, die hij dan snel moet analyseren om zijn verslag te kunnen opmaken. Hij werkt voor verschillende bedrijven die in contact staan met ziekenhuizen en heeft dus een goed uitgeruste werkplek moeten uitbouwen. Het materiaal voor het opstellen van zijn documenten is een van de belangrijke technologische bouwstenen om zijn activiteit optimaal te kunnen beoefenen.

Hij was al door de firma Elindo uitgerust met een SpeechMike Premium en koos vervolgens voor de draadloze versie ervan, de SpeechMike Premium Air. "De reputatie van SpeechMike hoeft niet meer gemaakt. Voor mij persoonlijk kan geen ander product in de markt aan de oplossingen van Philips tippen!”

Grotere ergonomische voordelen

De teleradioloog werkt graag draadloos, en dat geldt zowel voor de muis als voor de nieuwe microfoon die hij gebruikt: “Ik wil niets storends tussen de handen hebben en zo comfortabel mogelijk aan mijn interpretatiepost werken.”

Een weloverwogen keuze die helemaal in de lijn ligt van zijn streven naar een verbeterde werkstroom, namelijk komaf maken met al die kleine, irritante en weinig ergonomische spullen die zijn dagelijkse taken vertragen. “Met de draadloze versie van de SpeechMike kan ik nu de beeldvormingsresultaten beter interpreteren, in optimale omstandigheden.”

Dr. Rigou, absolute voorstander van spraakherkenning, merkt dat de SpeechMike voor quasi perfecte resultaten zorgt. Hij herinnert zich zijn tien jaar lange loopbaan als radioloog in het Bekken van Arcachon: “Ik werkte toen in een medische praktijk en mijn secretaresses tikten de verslagen al niet meer uit; we gebruikten enkel spraakherkenning. Ze hadden al gauw door dat ze zo tijd konden vrijmaken om administratieve dossiers te beheren, zich beter met de patiënten bezig te houden, ziekenfondsen te bellen,… kortom andere, om andere noodzakelijke dingen te doen. Het doel was niet in het personeelsbestand te snoeien, maar de kwaliteit te verhogen, door onze menselijke relatie met de patiënten te verbeteren.”

Vandaag werkt Dr. Rigou 100% zelfstandig, dankzij de nieuwe vorm van zijn activiteit, en gebruikt hij uitsluitend nog spraakherkenning (Dragon Medical) gekoppeld aan de SpeechMike Premium Air om zelf al zijn verslagen op te stellen. Met de begeleiding van Elindo kon die oplossing snel worden geïmplementeerd en was hij er in de kortste keren mee vertrouwd.

Een vereenvoudigde dagelijkse activiteit

Als voorzitter van Télémédecins de France (TMF), werkt Dr. Gérald Rigou aan de verdere ontwikkeling van de teleradiologie, om de kwaliteit ervan te vrijwaren tegen een achtergrond van forse economische en organisatorische beperkingen. Thuiswerken, uitgerust met de beste oplossingen van de markt, stelt hem in staat om een dienst met hoge toegevoegde waarde te leveren én tegelijk fors tijd te winnen zodat hij meer tijd met zijn familie en vrienden kan doorbrengen.

Het doel was niet in het personeelsbestand te snoeien, maar de kwaliteit te verhogen, door onze menselijke relatie met de patiënten te verbeteren.

Dr. Gérald Rigou
Teleradioloog

De oplossing

Meer tevreden klanten

“Het apparaat is perfect voor privédetectives omdat het aan de eisen van ons beroep voldoet en het een kwaliteitsproduct is.“

Bernhard Maier, Eigenaar van het detectivekantoor BM-Investigations e.U.

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Met de SpeechAir dicteren we, sturen het dictaat door en tegen dat we op kantoor zijn is het volledige dossier al bijgewerkt. Wat ons weer een hoop tijd bespaart.“

Raoul Vermeulen, Dhaenens-Vermeulen Advocaten, Antwerpen, België

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Medische gegevens zijn veilig en het zorgpersoneel hoeft zich geen zorgen te maken over de vertrouwelijkheid van hun verslagen.“

Cédric Genaudeau, IT-specialist, Centre Hospitalier Vauclaire, Montpon Menestrol, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Het administratieve deel van de medische werklast wordt steeds belangrijker en de oplossing maakt het mogelijk om bepaalde procedures te versnellen, zoals consultaties en de interpretatie van medische onderzoeken.“

Dr Bernard Porsin, Pneumoloog, ATRIR clinic, Nyons, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen
Contact Waar kopen
Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws