This page is also available in United States (English)

Spraakherkenning vervolledigt workflow 

De feiten

De klant
Hermans-Wirix Advocaten, Tongeren, België
Bezoek de website

Philips-partner
Marcel Heens Bureautique
Bezoek de website

De oplossing
SpeechMike Premium Touch dicteermicrofoon
Bezoek de productpagina

PocketMemo dicteerapparaat
Bezoek de productpagina

SpeechExec transcriptieset
Bezoek de productpagina

Tongerse advocaten Hermans-Wirix voegen spraakherkenning toe in hun dagelijkse workflow.

Hermans-Wirix Advocaten is een jong en dynamisch advokatenkantoor waar enkel dertigers en veertigers werken. Het kantoor telt 4 advocaten en 2 adminstratieve medewerkers en zij behartigen belangen in de sfeer van het handelsrecht en vennootschapsrecht. Zij zijn een kantoor voor ondernemers en hebben enkel bedrijfscliënteel. Meester Christophe Hermans en zijn collega Pieter Wirix zijn beiden ook curator bij de Rechtbank van Koophandel in Tongeren. 

Meester Wirix dicteert al ongeveer tien jaar. Eerst begon hij met het analoog dicteren met cassettebandjes, is daarna overgestapt naar digitaal dicteren en gebruikt sinds enkele maanden ook spraakherkenning. Meester Wirix: “Het analoog dicteren ging op zich wel goed, maar die cassettebandjes verslijten wel snel en waren ook vrij prijzig en soms was de kwaliteit ook niet echt perfect, daarom zijn wij al op mijn vorig kantoor overgestapt naar het digitale dicteren.” 

Tal van voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van digitaal dicteren vind hij dan ook de geluidskwaliteit. Het dictaat is helder en duidelijk, en dit is zeker niet onbelangrijk voor de bedienden. Een ander voordeel voor de medewerkers is de toekenning van een bepaalde eigenschap aan het dictaat. “Wij kunnen als keyword ingeven of het gaat om een e-mail, om een brief of een interne nota, dan weet men bij de bedienden onmiddellijk welke software men moet openen,” legt Meester Wirix uit. Nico Moris, administratief medewerker van Meester Wirix voegt toe: “Dictaten kunnen ook aan een persoon worden toegewezen, zodat een onderverdeling kan worden gemaakt welk dictaat voor mij is en welk door mijn collega moet worden uitgetypt.

Bekijk de video hier

Ik vind het praktisch dat ik eenvoudig kan switchen van digitaal dicteren naar spraakherkenning via één druk op de knop

Pieter Wirix
Advocaat, Hermans-Wirix Advocaten, Tongeren

Een ander pluspunt vindt Moris de gebruiksvriendelijke software met een overzichtelijke lijst hoeveel minuten aan dictaat nog moeten worden afgewerkt. Hij krijgt onmiddellijk een melding op zijn scherm wanneer Meester Wirix een dictaat heeft beëindigd en ziet ook wanneer het om een dringende taak gaat. “Mochten er dringende dictaten tussen zitten, dan kan Meester Wirix altijd een uitroepteken aan het dictaat zetten. Dan komt heel de lijn in het rood te staan en weet ik dat hij dit de dag zelf nog wil klaar hebben, zodat de brief op de post kan, of de mail kan verzonden worden naar de klant of de rechtbank.”

Spraakherkenning eenvoudig in gebruik

Sinds kort werkt Meester Wirix ook met spraakherkenningstechnologie. Enige tijd geleden had hij op de Balie van Tongeren kennis gemaakt met de spraakherkenningssoftware van Philips en hiermee een test gedaan. “Ik moest een tekst inlezen en mijn stem werd vrijwel onmiddellijk herkend. De tekst verscheen quasi foutloos en perfect op het scherm, dus ik was vrij snel verkocht voor die nieuwe technologie van Philips.” 

De installatie via de verdeler van Philips, Marcel Heens Bureautique, verliep heel vlot. Zij boden ondersteuning bij het instellen van de softwareprogramma’s en gaven ook uitleg over de bediening van de hardware. Maar Meester Wirix besluit: “Alles wijst zichzelf uit, het is een vrij eenvoudige bediening.” Hij gebruikt al even de SpeechMike van Philips en vindt het praktisch dat hij eenvoudig kan switchen van digitaal dicteren naar spraakherkenning via één druk op de knop. Hij legt uit: “Digitaal dicteren blijven we gebruiken omdat daar vaak opdrachten worden gegeven aan de bedienden zelf, zoals iets inscannen, iets kopiëren. Dat is moeilijker bij spraakherkenning. Spraakherkenning gebruiken we dan voor de langere brieven, de langere teksten, korte dagvaardigingen of conclusies en dat is daar dan weer zeer handig.” 

De oplossing

Meer tevreden klanten

“De invoering van het Philips SpeechExec Enterprise-systeem is een succes. De artsen en secretaressen konden er meteen mee aan de slag gaan en het systeem lost de verwachtingen van de IT-dienst op het vlak van integratie en identitovigilantie helemaal in.“

Laurent Gaubert, IT-dienst, Institut du Cancer de Montpellier

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Het doel was niet in het personeelsbestand te snoeien, maar de kwaliteit te verhogen, door onze menselijke relatie met de patiënten te verbeteren.“

Dr. Gérald Rigou, Teleradioloog, Bekken van Arcachon, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Met de SpeechAir dicteren we, sturen het dictaat door en tegen dat we op kantoor zijn is het volledige dossier al bijgewerkt. Wat ons weer een hoop tijd bespaart.“

Raoul Vermeulen, Dhaenens-Vermeulen Advocaten, Antwerpen, België

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Een moderne advocatuur moet mee met de technologie en de digitalisering. Wij kozen voor de SpeechLive-dicteeroplossing van Philips. Ik vraag me af hoe ik ooit zonder kon.“

Tom De Smet, Advocaat-vennoot, LM&DS Advocatenassociatie

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen
Contact Waar kopen
Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws