This page is also available in United States (English)

Identitovigilantie gegarandeerd dankzij de digitale dicteeroplossing van Philips

De feiten

De klant
Institut du Cancer de Montpellier, Montpellier, Frankrijk
Bezoek de website

Philips-partner
Océatech
Bezoek de website

De oplossing
SpeechExec Enterprise dicteer- en transcriptieoplossing
Bezoek de productpagina

SpeechMike Premium Touch dicteermicrofoon
Bezoek de productpagina

SpeechMike Premium-dicteermicrofoon
Bezoek de productpagina

Het Institut du Cancer de Montpellier (ICM) is een private zorginstelling van collectief belang (ESPIC) dat een erkende openbare zorgverlening van algemeen nut verstrekt. Op regionaal niveau is het instituut hét referentiecentrum voor kankeronderzoek en zorgverlening aan kankerpatiënten.

In juli 2015 startte het ICM een project op voor de modernisering van zijn digitaal dicteersysteem. Het nieuwe systeem moest een verouderd en niet-evolutief systeem vervangen dat aan het elektronisch patiëntendossier (EPD) is gelinkt. Het ICM opteerde voor Philips SpeechExec Enterprise SDK, dat alle voordelen van een makkelijk integreerbare en toekomstzekere oplossing biedt.

Na enkele tests door de IT-dienst van het ICM om de kwaliteit van de oplossing te bevestigen, werd het integratieproject in september 2015 aan de firma Oceatech uit Toulouse toevertrouwd. In overleg met het ICM stond Oceatech in voor de integratie van Philips SpeechExec Enterprise SDK in het CrossWay EDP van Maincare; doel van die integratie was een perfecte identitovigilantie te vrijwaren bij elk rapport dat door de artsen wordt gedicteerd. In april 2016 werd het integratieproces van Oceatech door het ICM gevalideerd en ging de oplossing bij een kleine gebruikersgroep in test. In september 2016 werd het experiment goed bevonden en de integratie definitief goedgekeurd door het ICM voor onmiddellijke ingebruikname door de 200 artsen en 70 secretaresses van het instituut.

Na vier maanden gebruik maakt Laurent Gaubert van de IT-dienst van het ICM, de volgende balans op: “De invoering van het Philips SpeechExec Enterprise-systeem is een succes. Aan gebruikerskant konden de artsen en secretaressen er meteen mee aan de slag gaan en uit technisch oogpunt lost het systeem de verwachtingen van de IT-dienst op het vlak van integratie en identitovigilantie helemaal in. Bovendien worden sinds de ingebruikname zo’n 12.500 dictaten per maand uitgevoerd, met een gemiddelde transcriptietijd van de rapporten van een halve dag. 

Het systeem heeft reeds zijn waarde bewezen en Laurent Gaubert kijkt alvast uit naar de volgende stappen van het project: “We willen de artsen een mobiele dicteeroplossing aanbieden. Momenteel dicteren ze enkel via de Philips SpeechMike die aan het EPD is gelinkt en wat wij willen is hen een integratieniveau bieden dat gelijkwaardig is aan de SpeechMike met een mobiel dicteerapparaat of een smartphone.”

Het ICM onderzoekt ook de spraakherkenningsmogelijkheden. Laurent Gaubert: “Met de steun van Oceatech onderzoeken we de haalbaarheid van een spraakherkenningssysteem binnen het ICM. Net zoals bij het digitaal dicteerproject willen we eerst de technische aspecten valideren en vervolgens een pilootproject bij bepaalde gebruikers opstarten die hiervoor vragende partij zijn."

De invoering van het Philips SpeechExec Enterprise-systeem is een succes. De artsen en secretaressen konden er meteen mee aan de slag gaan en het systeem lost de verwachtingen van de IT-dienst op het vlak van integratie en identitovigilantie helemaal in.

Laurent Gaubert
IT-dienst

De oplossing

Meer tevreden klanten

“Het apparaat is perfect voor privédetectives omdat het aan de eisen van ons beroep voldoet en het een kwaliteitsproduct is.“

Bernhard Maier, Eigenaar van het detectivekantoor BM-Investigations e.U.

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Medische gegevens zijn veilig en het zorgpersoneel hoeft zich geen zorgen te maken over de vertrouwelijkheid van hun verslagen.“

Cédric Genaudeau, IT-specialist, Centre Hospitalier Vauclaire, Montpon Menestrol, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Ik vind het praktisch dat ik eenvoudig kan switchen van digitaal dicteren naar spraakherkenning via één druk op de knop“

Pieter Wirix, Advocaat, Hermans-Wirix Advocaten, Tongeren, België

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Dankzij deze innoverende oplossing wordt de organisatie van de secretariaten geoptimaliseerd. Ze biedt tijdswinst en flexibiliteit in het gebruik met de voordelen van een smartphone en dicteerapparaat gecombineerd.“

Pierre Pacini, Verantwoordelijke van het IT-systeem, ziekenhuis Goüin, Clichy

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen
Contact Waar kopen
Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws