This page is also available in United States (English)

Het Vauclaire ziekenhuis verhoogt productiviteit met SpeechLive

De feiten

De klant
Centre Hospitalier Vauclaire, Bergerac, Frankrijk
Bezoek de website

Philips-partner
Dicma
Bezoek de website

De oplossing
SpeechLive Cloud dicteeroplossing
Bezoek de productpagina

SpeechExec transcriptieset
Bezoek de productpagina

Meer tijd voor patiënten

Met dicteren kan veel tijd worden bespaard. Voor zorgverleners betekent dit dat ze meer tijd kunnen besteden aan patiënten. Het is in deze context dat het Vauclaire ziekenhuis ervoor koos zich te laten begeleiden door onze gecertificeerde partner Dicma voor de implementatie van Philips SpeechLive. 

Het Vauclaire ziekenhuis, gelegen in de Dordogne (Frankrijk), telt 24 vestigingen die gespecialiseerd zijn in psychiatrie. De specialisaties variëren van kinderpsychiatrie tot volwassenenpsychiatrie en geropsychiatrie. "Doordat ik op de smartphone kan dicteren, verlies ik geen medische informatie voor het verslag van de patiënt, zeker niet als er zich nieuwe situaties voordoen. Ik kan direct dicteren wat er zojuist is gebeurd," legt Dr. Omar Abidi, psychiater en hoofd van de Bergerac site, uit. 

Mobiliteit en gebruiksgemak

De integratie van SpeechLive werd in handen gelegd van Cédric Genaudeau, IT-specialist van de vestiging in Montpon-Menestrol. "De implementatie van SpeechLive nam tijd in beslag omwille van de vele locaties en het hergebruik van digitale dicteerapparatuur, maar we werden zeer goed ondersteund door Dicma en Philips," zegt Cédric Genaudeau.

Het Vauclaire ziekenhuis koos voor SpeechLive vanwege de mobiliteit en het gebruiksgemak ten opzichte van de technische beperkingen van hun vorige software. De mogelijkheid om via een smartphone te dicteren is zeer geschikt voor de manier waarop artsen werken, aangezien ze op verschillende locaties hun praktijk uitoefenen. Zo kan Dr. Abidi tijd winnen en verliest hij geen medische informatie tussen de raadpleging en het rapport. Op deze manier kan hij ook zijn verslagen dicteren via zijn smartphone, vooral wanneer hij niet veel tijd heeft tussen elke afspraak, die vaak niet op dezelfde locatie plaatsvinden. Tijdens de wachtdienst kan hij ook een opvolging bijhouden van patiënten die niet opgenomen zijn. 

Bekijk de video hier

Medische gegevens zijn veilig en het zorgpersoneel hoeft zich geen zorgen te maken over de vertrouwelijkheid van hun verslagen.

Cédric Genaudeau
IT-specialist, Centre Hospitalier Vauclaire, Montpon Menestrol

Veiligheid op de eerste plaats

Marie-Hélène Bertin, medisch secretaresse in de vestiging van Bergerac, bevestigt eveneens dat SpeechLive voor haar een aanzienlijke tijdsbesparing is. De tool is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Bovendien was het aanleren van deze nieuwe oplossing voor haar zeer eenvoudig en intuïtief. "Het cassettesysteem was beperkend, omdat de arts het risico liep over bestaand dictaat heen te dicteren of dictaten per ongeluk te wissen, terwijl dat met SpeechLive niet het geval is," zegt Marie-Hélène.

Cédric Genaudeau licht toe dat de updates van SpeechLive automatisch en op de achtergrond worden uitgevoerd. Hierdoor hoeft men zich niet bezig te houden met updates, in tegenstelling tot veel andere softwarepakketten. SpeechLive heeft een gecentraliseerde console die artsen en medisch secretaresses met elkaar verbindt, wat het beheer vergemakkelijkt. Maar dit is niet de enige reden waarom het Vauclaire ziekenhuis voor SpeechLive heeft gekozen, aldus Cedric Genaudeau: "Wat het ziekenhuis overtuigde, was de certificatie van data host providers in de cloud (HDS) die door Microsoft in SpeechLive wordt aangeboden. Hierdoor zijn de medische gegevens veilig en hoeft het zorgpersoneel zich geen zorgen te maken over de vertrouwelijkheid van hun verslagen." 

Snelle implementatie

Na een jaar is de implementatie voltooid. De enige interventies betreffen vervangende artsen. Dicma heeft het Vauclaire ziekenhuis begeleid bij de installatie van SpeechLive. Er waren verschillende uitwisselingen per telefoon en videoconferentie nodig, maar "de implementatie van de SpeechLive-oplossing ging relatief eenvoudig en snel" besluit Cédric Genaudeau. Dicma en Philips staan voortdurend in contact met de IT-afdeling van het ziekenhuis over de IT-beveiligingseisen met betrekking tot het SpeechLive platform, waardoor het ziekenhuis de beveiliging voortdurend kan verbeteren. Het gebruik van de spraakherkenning in SpeechLive is de volgende stap die gepland staat voor het Vauclaire ziekenhuis. 

De oplossing

Meer tevreden klanten

“Voortaan kan ik brieven rechtstreeks vanuit de operatiezaal versturen; dat is synoniem van tijdswinst voor iedereen. Ik hoef niet langer systematisch naar het secretariaat terug te gaan.“

Dr. Nicolas Surga, Urologisch chirurg, Arras, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Het doel was niet in het personeelsbestand te snoeien, maar de kwaliteit te verhogen, door onze menselijke relatie met de patiënten te verbeteren.“

Dr. Gérald Rigou, Teleradioloog, Bekken van Arcachon, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Ons systeem voor beheer van de dictaten wordt bijzonder op prijs gesteld door de artsen.“

Sylvie Desaunois, Ziekenhuiscentrum CH Saint-Quentin, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Medische gegevens zijn veilig en het zorgpersoneel hoeft zich geen zorgen te maken over de vertrouwelijkheid van hun verslagen.“

Cédric Genaudeau, IT-specialist, Centre Hospitalier Vauclaire, Montpon Menestrol, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen
Contact Waar kopen
Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws