This page is also available in United States (English)

Draadloze medische transcriptie

het kloppend hart van de werkprocessen in de cardiologiepraktijk van Dr. Huberman

De feiten

De klant
Cardiovasculair centrum van Dokter Huberman, Houilles, Frankrijk

Philips-partner
MySoft
Bezoek de website

De oplossing
SpeechMike Premium Air draadloze dicteermicrofoon
Bezoek de productpagina

SpeechExec Basic Dicteer- en Transcriptiesoftware
Bezoek de productpagina

De draadloze microfoon SpeechMike Premium Air van Philips, synoniem voor werkcomfort en kwalitatieve opnames, verkort de dagelijkse administratietaken van de artsen en medisch secretaresses met anderhalf uur.

Dokter Huberman oefent zijn beroep van cardioloog uit in het hart van een Parijse voorstad, in een groepspraktijk die gespecialiseerd is in cardiovasculaire aandoeningen. Hij is niet alleen geboeid door zijn therapeutisch domein, maar ook door de nieuwe technologieën en wil zijn confraters absoluut bewustmaken van het enorme potentieel van dictaten om het opstellen van brieven en verslagen, tijdrovende administratieve taken die in de medische sector legio zijn, te verlichten. “Ik maak nu al 15 jaar gebruik van die innoverende transcriptiemethode en wijs ook mijn confraters cardiologen herhaaldelijk op de geweldige voordelen ervan in termen van comfort, productiviteit en besparingen", aldus Dr. Huberman. De vier cardiologen van de praktijk waren snel overtuigd van de kracht en het gebruiksgemak van de spraaktechnologie die ook het teamwerk en de interne communicatie ten goede komt.

Een administratieve stroom die de werking van de praktijk zwaar belast 

“In een specialisme als cardiologie moeten we systematisch twee tot vijf brieven per patiënt opstellen, zoals consultatieverslagen, begeleidingsbrieven of onderzoeksaanvragen. We gebruiken hiervoor weliswaar modelbrieven, maar ze moeten toch nog per patiënt worden gepersonaliseerd, meer bepaald de aanhef en de conclusie, wat nogal wat tijd in beslag neemt", aldus nog de arts. 

Dit verhoogt meteen ook de secretariaatskosten. “De klassieke digitale dicteeroplossingen waarbij de gegevens rechtstreeks naar de werkposten van onze secretaresses worden verstuurd, zijn nuttig, zeker, maar door hun repetitieve en tijdrovende aard verzwaren ze het werkcomfort. Resultaat? De brieven zijn niet op tijd klaar om aan het einde van de consultatie aan de patiënt mee te geven.” 

Dr. Huberman was al zeer tevreden over de bekabelde versie van de microfoon, die hij nog steeds gebruikt als hij op verplaatsing moet, en opteerde vervolgens voor de nieuwe draadloze microfoon SpeechMike Premium Air van Philips, waarbij hij kon rekenen op de deskundige steun van partner Mysoft. De microfoon is op de zes werkposten in de praktijk en op de pc’s van de artsen geïnstalleerd, met een perfecte interface naar Cardio Premier, de medische software voor patiëntendossierbeheer, en het spraakherkenningsprogramma Dragon.

Een klank van studiokwaliteit zonder achtergrondgeluiden

De draadloze functionaliteiten van de Philips-microfoon hebben het werkcomfort en de werkomgeving van de arts drastisch verbeterd. “Dat we onze verslagen aan ons bureau kunnen dicteren of terwijl we naar de echografie- of Holter-kamer lopen zonder een snoer dat ons met onze computer verbindt, biedt het werkcomfort dat voor onze activiteit een must is”, aldus de arts. 

Maar het meest van al was hij onder de indruk van het geluidsvermogen en de kwaliteit van de spraakherkenning. “De klankkwaliteit was een van de minpunten van de eerste microfoons: toen we onze verslagen dicteerden, moesten we de patiënt vragen naar de wachtkamer te gaan om niet onderbroken te worden. De bi-directionele microfoon van de Philips SpeechMike biedt een ongeëvenaarde klankkwaliteit en neemt geen enkel achtergrondgeluid op. Bovendien wordt het dictaat automatisch stopgezet wanneer men de microfoon neerlegt en kan men met de draadloze muis door het document scrollen; nog twee pluspunten die maken dat het product echt magisch en uiterst performant is!", juicht de arts nog toe. 

De support van Mysoft is buitengewoon geweest

Het bijzonder efficiënte technisch team kon in een recordtijd de problemen van de praktijk oplossen dankzij zijn telemaintenance-oplossing. “De overstap van de bekabelde naar de draadloze versie vergde geen enkele technische ingreep; we hebben ze gewoon aangesloten en alles werkte. Echt plug&play."

Dokter Huberman is vandaag in staat om consultatieverslagen realtime in zijn digitale dicteersoftware te dicteren en ze aan zijn patiënten te overhandigen. Hij kan zelfs brieven op zijn pc op afstand dicteren en rechtstreeks naar de software in zijn praktijk versturen om te printen, wat het administratieve werk verlicht van zijn secretaresses die zich kunnen toeleggen op het fysieke en telefonische onthaal van de patiënten. 

De artsen van de cardiologiepraktijk van Dokter Huberman besparen dagelijks anderhalf uur in het opstellen van hun verslagen: 40 uur per maand die ze kunnen besteden aan het comfort en de opvolging van de patiënten, voor optimale werkomstandigheden. “Spraakherkenning is een mooi instrument, maar het is pas echt efficiënt met een innoverende microfoon; de producten van Philips hebben ons een enorme kwaliteitsverbetering opgeleverd.”

We waren zeer onder de indruk van de geluidskwaliteit van de draadloze digitale SpeechMike-microfoon van Philips, die geen enkel achtergrondgeluid opneemt. Deze nieuwe draadloze microfoon is gewoon voortreffelijk.

Dokter Huberman
Cardioloog

De oplossing

Meer tevreden klanten

“We waren zeer onder de indruk van de geluidskwaliteit van de draadloze digitale SpeechMike-microfoon van Philips, die geen enkel achtergrondgeluid opneemt. Deze nieuwe draadloze microfoon is gewoon voortreffelijk.“

Dokter Huberman, Cardioloog, Cardiovasculair centrum, Houilles

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Medische gegevens zijn veilig en het zorgpersoneel hoeft zich geen zorgen te maken over de vertrouwelijkheid van hun verslagen.“

Cédric Genaudeau, IT-specialist, Centre Hospitalier Vauclaire, Montpon Menestrol, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Een moderne advocatuur moet mee met de technologie en de digitalisering. Wij kozen voor de SpeechLive-dicteeroplossing van Philips. Ik vraag me af hoe ik ooit zonder kon.“

Tom De Smet, Advocaat-vennoot, LM&DS Advocatenassociatie

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Het doel was niet in het personeelsbestand te snoeien, maar de kwaliteit te verhogen, door onze menselijke relatie met de patiënten te verbeteren.“

Dr. Gérald Rigou, Teleradioloog, Bekken van Arcachon, Frankrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen
Contact Waar kopen
Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws