Van slim denken tot effectief handelen

De feiten

De klant
JENSEN | NEUGEBAUER Advokater, Kopenhagen, Denemarken
Bezoek de website

Philips-partner
sommer-as
Bezoek de website

De oplossing
PocketMemo dicteerapparaat
Bezoek de productpagina

SpeechLive Cloud dicteeroplossing
Bezoek de productpagina

JENSEN | NEUGEBAUER advocaten zijn gespecialiseerd in de gebieden verzekering, onrechtmatige daden, en zee- en transportrecht. Onder hun cliënten bevinden zich talloze professionele organisaties en privépersonen met allerlei vragen en verwachtingen over hun rechtszaak. Daarom vinden zij dat flexibiliteit, efficiënt werken en veilige en betrouwbare verbindingen een belangrijke voorwaarde zijn voor hun dagelijkse werkzaamheden. 


De keus van een dicteeroplossing, zowel de software als het dicteerapparaat, speelt zeker een belangrijke rol in het optimaliseren van hun interne workflow. Na een evaluatie van de wensen van JENSEN | NEUGEBAUER, heeft sommer-as, een erkend dealer van Philips dicteeroplossingen, een perfect afgestemde dicteeroplossing geïmplementeerd die goede prestaties levert.

De nieuwe manier van werken

“Ik kan niet precies zeggen waar het doorkomt, maar ik vind dit apparaat prettiger,” aldus de heer Mads Poulsen, partner bij JENSEN | NEUGEBAUER Advokater.

Bij hun dagelijkse werk gebruiken JENSEN | NEUGEBAUER dicteren voor van alles en nog wat, van korte berichten of e-mails tot uitgebreide beschrijvingen van zaken. Hoewel het als een traditionele methode van werken gezien wordt, besparen ze er tijd mee omdat iedereen zich op zijn of haar eigenlijke werk kan concentreren. 

“Als je eenmaal aan dicteren gewend bent, is het veel sneller dan zelf schrijven. Je typt misschien wel snel, maar nooit zo snel als een typiste” verklaart Mads Poulsen. “Alles zelf opschrijven in plaats van dicteren is duurder voor de cliënten”, voegt de heer Poulsen toe.

De juiste oplossing kiezen

Het was daarom voor het advocatenkantoor eenvoudig om voor dicteren te kiezen als de standaard manier van werken. Bij het optimaliseren van hun interne workflow wilde JENSEN | NEUGEBAUER er zeker van zijn dat zij voor de optimale oplossing zouden kiezen. Dat betekende een oplossing waarmee zij ook buiten kantoor efficiënt zouden kunnen werken.

SpeechLive, de nieuwe cloud applicatie van Philips in combinatie met het draagbare Pocket Memo dicteerapparaat en een smartphone, biedt een uitstekende kans om ook buiten kantoor te werken en de werkdag veel flexibeler in te richten. Mads Poulsen legt uit: “Als ik om vijf uur naar huis ga, gaat het werk gewoon door. Ik denk vaak aan taken of ideeën, die ik vroeger op mijn to-do-lijstje zou hebben geschreven of in een e-mail aan mezelf zou hebben gestuurd. Nu kan ik eenvoudig alles in mijn telefoon dicteren, op ‘verzenden’ drukken en klaar is kees!” 

Christina Neugebauer, eveneens partner bij JENSEN | NEUGEBAUER, legt zelfs uit waarom dicteren de interne communicatie op kantoor verbetert. “In plaats van een post-it met een kort berichtje aan de secretaresse te geven, kun je nu een bericht dicteren met een persoonlijke touch erin.”

Mads Poulsen en Christina Neugebauer, partners bij JENSEN | NEUGEBAUER Advokater

Als ik om vijf uur naar huis ga, gaat het werk gewoon door. Nu kan ik eenvoudig alles in mijn telefoon dicteren, op ‘verzenden’ drukken en klaar is kees!

Mads Poulsen
Partner, JENSEN | NEUGEBAUER Advokater

Christina Neugebauer en Mads Poulsen, partners bij JENSEN | NEUGEBAUER Advokater

De Philips Pocket Memo 8000

Het nieuwe Pocket Memo dicteerapparaat werkt erg soepel. Het is de nieuwste technologie van Philips en het design in metaal met het grote kleurenscherm ziet er luxe uit en voelt ook zo aan.

“Het past perfect in je hand, zelfs na lange tijd, en de accu raakt eigenlijk nooit leeg. De kwaliteit van het apparaat is gewoon geweldig.” aldus mevrouw Neugebauer. “Als je eenmaal weet hoe je moet dicteren, wordt het apparaat je beste vriend” voegt ze er enthousiast aan toe.

We werken precies zoals we willen

SpeechLive is hier een echte innovatie. Door te kunnen werken wanneer ze anders maar zouden zitten te wachten, bespaart Christina Neugebauer en Mads Poulsen de meeste tijd.

“Het is ontzettend slim. Als je op een vliegveld steeds maar weer dezelfde krant zit door te bladeren of als je in de auto zit te wachten tot je zoon klaar is met zijn hockeytraining, kun je de telefoon pakken en verder werken. Je kunt ook blijven werken terwijl je op zakenreis in Zuid-Italië bent. Met deze oplossing krijg je met minimale inspanning het werk af. Ik kan ook buiten kantoor in de zon zitten met een stuk papier en mijn smartphone en doorwerken, wel zo prettig en ontspannen,” voegt de heer Poulsen er blij aan toe.

Het is ontzettend slim. Als je op een vliegveld steeds maar weer dezelfde krant zit door te bladeren of als je in de auto zit te wachten tot je zoon klaar is met zijn hockeytraining, kun je de telefoon pakken en verder werken.

Mads Poulsen
Partner, JENSEN | NEUGEBAUER Advokater

Aan de steeds wijzigende eisen voldoen

De eisen die aan advocaten gesteld worden, veranderen voortdurend en de technologie moet daar gelijke tred mee houden. Patrick Figgé, projectleider bij sommer-as, werkt al een aantal jaren in de dicteerbusiness en hij herkent de wijzigingen. 

“De moderne juristen dicteren veel ‘onderweg’ en sturen de dictaten meteen naar het secretariaat, omdat ze vaak bij cliënten zijn en niet op kantoor. Dit vraagt om een nieuwe benadering en onze oplossing bij JENSEN | NEUGEBAUER Advokater voldoet helemaal aan deze nieuwe manier van werken,” verklaart Patrick Figgé.

Een voorbeeld hiervan is de optie om meerdere dictaten tegelijkertijd te laten uitwerken door ze naar meerdere secretaresses te versturen. Christina Neugebauer gebruikt deze functie vaak en ze verklaart: “Vanmorgen nog kregen onze secretaresses vier dictaten van me en die worden op dit moment uitgewerkt.” 

Soepele overgang naar de nieuwe oplossing

De overgang van de vorige naar de nieuwe oplossing is probleemloos gegaan. JENSEN | NEUGEBAUER merkte na de implementatie van de oplossing met sommer-as direct de verbeteringen. Alles werkte vanaf het eerste moment en alles ging veel beter. “Er was gewoon geen overgangsperiode. We hadden absoluut geen enkel probleem,” aldus Christina Neugebauer. Mads Poulsen voegt daaraan toe: “Je kunt je gedachten steeds beter op papier zetten. Je kunt haast in één adem een brief schrijven.” 

Philips en sommer-as zien deze oplossing als de toekomst voor digitaal dicteren: het maken en ondersteunen van zulke efficiënte workflows, waar de werkzaamheden snel en goed uitgevoerd worden, waar de sterke punten van de advocaten en de secretaresses optimaal benut worden en waar de beste resultaten voor het bedrijf en de cliënt gegarandeerd worden. Kortom, Philips dicteeroplossingen overbruggen de kloof tussen slim denken en efficiënt werken.

De oplossing

Meer tevreden klanten

“Het is geweldig dat ik tijdens een inspectie met de app kan dicteren en de opname direct naar mijn secretaresse kan sturen zodat het verslag uitgewerkt is als ik terug op kantoor ben.“

Richard Bouchier, Allsop vastgoedadviseurs, Verenigd Koninkrijk

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Het grote voordeel van het nieuwe systeem is dat zowel de software als de dicteerbestanden zich op een centrale Citrix-server bevinden. Updaten kan altijd direct en het maakt niet uit waar onze artsen of secretaresses zijn.“

Jesper Pedersen, Aleris-Hamlet Hospitals, Denemarken

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Ik raad elke advocaat die ik ken aan om spraaktechnologie te gebruiken. Door dicteren kan ik mij richten op waardevolle en belangrijke taken en juridische analyses. Ik ben er efficiënter door geworden, en ik denk dat het hen ook zou helpen efficiënter te werken.“

Bryan-Eric Lane, Oprichter van LANE, Lawyers and Business Advisors Inc., Montreal

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen

“Het doet goed te weten dat men zijn productiviteit kan verhogen wanneer men kostbare tijd verliest met administratie. Dankzij SpeechLive winnen we tijd op medisch vlak. Dat was onze doelstelling en die is ruimschoots bereikt!“

Dr. Romain Guldmann, Kno-arts en gelaat- en halschirurg

Lees het verhaal Bekijk alle verhalen
Contact Waar kopen
Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws